40 års erfaring

Geberit og dusjtoalettet

Geberit erkjente tidlig behovet for bedre hygiene og renslighet. Allerede i 1978 ble det første Geberit-toalettet med dusjfunksjon lansert. Mens europeerne reagerte nølende på nyskapningen dusjtoalett, ble den raskt å finne i annenhvert hjem i Japan.

Gjennom de siste fire tiårene har Geberit konsekvent videreutviklet og perfeksjonert dusjtoalettet. Alltid med det mål for øye å kunne tilby kunden maksimal komfort, den beste teknologien, det beste designet og den høyeste kvaliteten. Med serien Geberit AquaClean har den nye standarden for hygiene også funnet veien til europeiske baderom. Og med den en helt ny følelse av friskhet og renhet.

Dusjtoalettets historie i bilder

Startskuddet: 1978

Skisse av Geberits første dusjtoalett Geberit-O-Mat

Da Geberit i 1978 både lanserte toalettsetet Geberella og det komplette toalettet Geberit-O-Mat som første toalett med integrert dusjfunksjon – en slags kombinasjon mellom toalett og bidé –, ble temaet intimpleie en snakkis over hele verden.

Japanerne, som er kjent for sine høye krav til renslighet og personlig hygiene, bygde raskt opp et stort hjemmemarked med det som da var en nyvinning. Allerede noen år senere var de nyskapende toalettene å finne i annenhver husholdning. I Europa skulle det likevel gå en tid før de smarte dusjtoalettene gjorde sitt inntog i baderommene.

Geberit videreutviklet dusjprinsippet løpende videre og lanserte det første vegghengte dusjtoalettet i Sveits under merket Balena. Med innbyggingssisterne og moderne installasjon foran vegg lot det seg kombinere med et helt nytt design.

AquaClean: 2009

Elven Mera, som har gitt navn til dusjtoalettet Geberit AquaClean Mera

I 2009 ble en helt nyutviklet produktserie lansert under navnet Geberit AquaClean. Siden 2013 har denne produktserien kontinuerlig blitt oppdatert med designorienterte modeller. Med en ambisjon om stilrent baderomsdesign og et ønske om å levere friske følelsen som Geberit AquaClean gir, men uten samtidig å se ut som et dusjtoalett, var AquaClean Sela opptakten.

Den friske følelsen gjenspeiler seg også i produktnavnet: «Sela» er navnet på kilden til elva Inn i Engadin. Også de påfølgende dusjtoalettene i AquaClean-familien har fått navn etter elver i de sveitsiske fjellene: Mera og Tuma. Mera har kilden sin i Oberengadin og er det perfekte navnet på et mesterstykke innen design og revolusjonær komfortteknologi.

Med AquaClean Tuma lanserte Geberit i 2017 et kompakt universalprodukt for hvert hjem. Med dusjtoalettet, som er tilgjengelig både som dusjtoalett og toalettsete, kan selv små bad forvandles til en velvære-oase raskt og ukomplisert.

Produktporteføljen er komplett: 2019

Produktportefølje Geberit AquaClean Mera, Sela, Tuma

I 2019 ble produktfamilien AquaClean utvidet med AquaClean Sela, som også er utformet av Christoph Behling. Dette elegante og vakre dusjtoalettet passer inn i nesten hvilket som helst baderomsmiljø. Dusjtoalettet av høy kvalitet er utstyrt med flere optimaliserte funksjoner og tilbyr enda mer velvære.

Med Mera, Sela og Tuma kan Geberit nå tilby et produkt som passer ethvert behov: Fra fleksible toalettseter til elegante komplette toaletter.

Last ned brosjyre  (6.6 MB)